Winkelwagen

Bel ons

+31 20-6264338

Horloge onderhouden

Uw horloge en sieraad zijn gemaakt met de grootste zorg en van het fijnste materiaal. U zult echter enkele voorzorgsmaatregelen moeten nemen wanneer u uw horloge of sieraad draagt of opbergt.
Hieronder hebben we enkele tips en advies voor u, zodat u weet hoe u het best kunt omgaan met uw sieraad of horloge. U zult hierdoor lang en plezierig van uw sieraad of horloge genieten. Indien u na het lezen nog vragen heeft, neem gerust contact met ons op.

Let op! Voor horlogebezitters is het extra belangrijk om de onderstaande adviezen nauwkeurig door te lezen. Bij verkeerd gebruik van uw horloge loopt u kans dat uw garantie vervalt!!

Horloge onderhoud

Een horloge is een precisie instrument met vele minutieuze onderdelen die nauwkeurig met elkaar samenwerken. Na verloop van tijd zal uw horloge onderhoudsbeurt nodig hebben, echter er zijn maatregelen die u zelf kunt nemen om te verzekeren van een goede werking van uw horloge.

Algemene advies voor uw horloge

 • Vermijd magnetische velden, zoals uw koelkast, mobiele telefoons.
 • Vermijd schokken, zelfs thermisch.
 • Vermijd extreme temperatuur van boven de 60°C  of onder 0°C.
 • Vermijd extreme temperatuurveranderingen.
 • Nooit uw datum zelf veranderen tussen 08.00 pm en 4.00 am.
 • Nooit uw chronograaf knoppen bedienen terwijl u in het water bent. Dit voorkomt dat er water via de chronograafmechanisme in uw horloge komt.
 • Spoel altijd uw horloge af met warm water na uw duik in de zee.

Specifieke advies voor horloges met leren banden:

Alle type leren banden zal na een tijdje beschadigen. U moet echter altijd contact met water vermijden. Contact met water zal het verrottingsproces op uw leren bandje versnellen.

Specifieke advies bij gebruik van quartz horloges:

Nooit een leeg batterij in uw horloge laten. Een leeg batterij kan gaan lekken en hierdoor het uurwerk beschadigen. Controleer regelmatig uw horloge of het loopt en in het geval dat uw horloge is gestopt of de EOL systeem is ingeschakeld, dan kunt u contact met onze aftersales afdeling op te nemen via onze contactpagina.

Specifieke advies bij gebruik van mechanische horloges:

 • Wanneer een mechanische horloge een tijdje niet gedragen is, dan zal de gangreserve (42-48 uur afhankelijk van het model) leeg zijn en uw horloge zal opnieuw opgewonden moeten worden. Om uw horloge op te winden is het aan te raden om uw horloge eerst handmatig op te winden door de kroon, indien u een geschroefde kroon dient u de kroon eerst los te schroeven, 30-40 keer te draaien. Hierdoor bouwt uw horloge genoeg reserve om normaal te functioneren.
 • Draag uw mechanische horloge regelmatig. Hierdoor zal de olie die in uw horloge zit vloeibaar blijven. U kunt uw horloge ook in een watchwinder doen.
 • Een mechanische hand opwindbare horloge moet elke dag worden opgewonden. Het horloge is volledig opgewonden indien u voelt dat de kroon zich begint te verzetten. Ga niet verder opwinden om beschadiging aan uw horloge te voorkomen.

Uw horloge schoonmaken

 • Eerst moet u zichzelf ervan verzekeren dat de kroon dicht is. Indien uw horloge een geschroefde kroon heeft, dan moet u er zeker van zijn dan de kroon dichtgeschroefd is.
 • Gebruik een zachte borstel om uw horloge schoon te maken en gebruik daarna een zachte doek om uw horloge te drogen.
 • Vermijd contact met chemische producten zoals parfums.

Uw horloge en water

Het tabel onder geeft een indicatie van activiteiten die kunt doen volgens de waterbestendigheid van uw horloge. Het tabel is indicatief en ze komen niet overeen met de maximum diepte van onder water. Een horloge is nooit helemaal waterdicht, maar zijn alleen waterdicht onder bepaalde omstandigheden. Daarom gebruiken we niet het woord "waterdichtheid", maar waterbestendigheid.

Waterbestendigheid
spatwatervast
oppervlakte water
Waterskiën, snorkelen, scuba-duiken   
Diepzee duiken
3 ATM/ 30 m/ 100 ft
x
 
 
 
5 ATM/ 50m/ 165 ft
x
x
 
 
10 ATM/ 100m/ 330 ft
x
x
x
 
>=20ATM/ 200m / 660 ft
x
x
x
x


Een horloge is alleen waterbestendig voor een bepaalde periode. Na verloop van tijd zal de rubberenringen die het horloge beschermen tegen water uitdrogen, waardoor er kans bestaat dat het horloge niet meer waterbestendig is. Onze advies is om uw horloge geregeld te laten onderhouden.